La coalició d’esquerres va demanar fer en el seu lloc, les obres de la rotonda de Ca La Guidó, el local social de Mas Florit, i la instalación de gespa artifical als camps de futbol de la Ciutat Esportiva. Denuncien que aquesta obra no la demanava ningú i que, en canvi, s’ha passat per sobre d’altres projectes que han sigut demanat pels veïns i entitats.

En el Ple de setembre de l’Ajuntament de Blanes, un dels punts tractava l’aprovació de noves inversions dins el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, un pla que subvenciona als municipis diverses obres municipals i aprovat per la Junta de Govern, i que junt al posterior pla FEDER, permet a l’Ajuntament dur a terme obres sense carregar els pressupostos municipals.

En el nostre cas, el PSC va presentar dues propostes d’inversions: la primera, de 200.000€, destinada a reparar les cobertes de l’edifici municipal del carrer Ample (on fins ara hi havia Cultura), doncs està en molt mal estat, i on tots els partits del consistori hi van estar d’acord.

Però, la segona proposta va treure a la llum la continuïtat de l’Ajuntament en quant el tracte als barris de Blanes, així com la nul·la “participació ciutadana” aplicada en aquesta decisió, on el govern, en minoria, va decidir sense consultar ni escoltar veïns ni partits, on s’invertien prop de mig milió d’euros . Josep Marigó i el seu equip van decidir destinar 440.000€ en remodelar una plaça entre l’antic pavelló esportiu i el passeig de S’Abanell (on cada Festa Major s’instal·la la Casa de Andalucía).
Imatge projecte nova reforma façana pavelló 
Des d’ICV-EUiA Blanes ja vam mostrar el nostre acord en la primera obra, consistent en reparar les cobertes de les dependències municipals dels carrer ample. Però, en la segona, vam mostrar-nos en contra de llançar aquests diners en una plaça que, en uns anys, s’ha d’acabar tirant a terra, i vam proposar que amb aquests 440.000 € es fessin la rotonda de Ca La Guidó, el Local Social de Mas Florit i la instal·lació de la gespa artificial als Camps de Futbol de la Ciutat Esportiva, obres reclamades pels veïns i clubs

L'Ajuntament va decidir apostar per crear aquest nou espai, d'uns 24.000 metres quadrats i que es convertirà en una plaça a tocar de la plaça rodona dels Països catalans, on hi ha unes fonts, segons l'alcalde i on molts turistes que passen l'estiu a Blanes s'hi fan fotografies i amb rerefons en canvi on "només s'hi veu una paret lletja i reixes" Justificar el fet d’aparcar diversos projectes municipals que havien estat inclosos fins i tot en diferents pressupostos municipals anterior per prioritzar aquesta obra en base a com queden les fotos dels turistes, és com a mínim, de molt mal gust.

Per tant, no és cert que no hi hagin diners per fer les obres que els veïns realment reclamen (qui reclamava remodelar aquesta plaça?), sinó que estan molt mal repartits. Per tant, doncs, la rotonda de ca la guidó o el local de Mas Florit seguirant esperant, però no per que no hi hagin diners, doncs aquí hi havia l’oportunitat d’haver-ho pogut empendre, sinó per la falta de prioritats i de no voler escoltar els veïns. Obres totalment prescindibles en aquets moments de crisis com aquesta, formen part d’un passat en què alguns es creien que érem rics, i no s’adequa en absolut a les necessitats reals de la vila.

Recreació virtual de la Rotonda de Ca La Guidó
Podeu escoltar el posicionament en el següent àudio, on Joan Salmerón, portaveu del grup municipal ICV-EUiA Blanes es mostra contrari a aquesta despesa i ofereix alternatives: àudio

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada