diumenge, 15 de juliol del 2012

Resum del Ple de Maig

El ple d’aquest més va comptar amb 10 punts d’ordre del dia i 6 mocions: 3 d’ICV-EUiA i , per primera vegada! 3 del PSC. Malgrat les critiques per part de l’equip de govern a la presentació de mocions pel nostre grup, aquest cop es van apuntar al carro.

Entre els punts més destacats, l’extinció del Patronat de Turisme, un òrgan plural on estaven representats grups polítics, veïns i el sector de l’hosteleria, i escollia el full de ruta a seguir en matèria de turisme a Blanes, i on el PSC proposava suprimir-lo per passar a ser na Lourdes Fàbrega (PSC) qui decidiria pel seu compte. Va aprovar-se l’extinció amb vots en contra d’ICV-EUiA i PP, i vots a favor del PSC i CiU.

En canvi, tres propostes del govern es van aprovar per unanimitat, entre elles el reglament d'ús dels ordinadors municipals, el traspàs a la plantilla municipal dels quatre treballadors del ja extingit Patronat i del tècnic de Turisme la plaça del qual es troba vacant.

Ja en discussió oberta PSC vs. ICV-EUiA, Lourdes Fàbrega (PSC) va exposar les virtuts del Pla local de joventut 2012-15, però Víctor Catalan (ICV-EUiA ) va qualificar de "gran mentida" doncs era un pla que, mentre prometia lluitar contra el fracàs escolar, millorar la cohesió dels joves, etc... alhora recollia la supressió de totes les eines, com la Unitat d’Escolarització Compartida, el Pla Educatiu d’Entorn de Blanes, les barraques... ICV-EUiA tampoc es va avenir a aprovar les noves condicions de licitació del servei de neteja dels edificis municipals per considerar que implicarà l’acomiadament d’aproximadament una quinzena de treballadores respecte les 61 persones de la plantilla. El nostre grup d'esquerres tampoc va donar el seu vot a l'aprovació definitiva de l'ordenança reguladora del servei de taxi, doncs en treball compartit amb els mateixos taxistes, ni ells hi estan a favor doncs provarà encara més enfrontaments entre ells al permetre un taxi de 8 places que podrà fer picarse-ca i aprofitar-se’n. Tot i demanar que es posposés i es consensués amb el sector, l’equip de govern va tirar pel dret.

Ja en l’apartat de mocions, una de conjunta ICV-EUiA amb el PP, per reduir la quota de les llars d’infants de 200€/mes a 170€/mes, que PSC i CiU van tombar. Es va aprovar però la moció d’ICV-EUiA que demanava l’impuls de les energies renovables a Blanes, així com la moció també del nostre grup amb motiu de la commemoració, el proper 28 de juny, del Dia de l'orgull gai: després que en Marigó es negués a que la bandera es pengés de l’Ajuntament, va proposar onejar-la a la plaça Catalunya, Joaquim Torrecillas (CiU) va anunciar llibertat de vot en el seu grup i la moció va ser aprovada per 14 vots a favor (ICV-EUiA, PSC i Torrecillas), 2 vots en contra de Ramona Marcó i Pilar Planella (CiU), i les abstencions del PP (3) i de Xavier Lozano (CiU).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada