diumenge, 15 de juliol del 2012

ICV-EUiA suspèn l´any de mandat del PSC i l´acusa de fer política antisocial

El grup afirma que s'acomiadaran educadores i tancaran aules de les llars d'infants el curs vinent

E.BATLLE - Diari de Girona

Un any després que el grup municipal del PSC entrés a governar a l'Ajuntament de Blanes en minoria és hora de fer balanç, i la formació ICV-EUiA, que és a l'oposició, suspèn l'equip de govern de Josep Marigó (PSC). En concret, el regidor Víctor Catalan l'acusa de fer polítiques "antisocials" i d'anar de la mà de CiU, a l'oposició. 

I és que, segons l'edil, existeix un pacte "encobert" de sociovergència que s'ha escenificat en diferents moments i mesures clau. Un exemple recent és el que es va produir en el ple del 28 de juny, relata, quan "el PSC va destituir el seu propi regidor d'urbanisme d'un consorci urbanístic -Illa de Blanes- per col·locar el regidor de CiU Xavier Lozano". D'altres mostres de sociovergència segons ICV-EUiA serien les retalladess viscudes al consistori fruit del pla d'ajust, i segons Catalan, això mostra que el "PSC s'ha venut a CiU per no voler-nos fer cas". 

Un dels temes destacats del mandat i també dels precedents és la situació econòmica de l'Ajuntament, de la qual ICV-EUiA "no culpa el PSC" sinó que, com Catalan destaca, tot prové dels crèdits demanats els darrers anys i es lamenta que "tots els esforços demanats a la gent se'n van per pagar els crèdits a bancs i caixes" . I a més, destaca que "la majoria vénen de l'antic equip de govern, on hi havia CiU, però ara el PSC s'hi posa bé". 
A tot això, s'hi han sumat, segons l'edil, una sèrie de retallades amb "polítiques antisocials", que es podrien haver evitat buscant alternatives que, diu Catalan, el seu grup ha suggerit al llarg d'aquest primer any i que podrien donar al voltant de 3 milions d'euros. 

Finalment, des d'ICV-EUiA, critiquen el PSC no per incomplir el seu progama electoral, "sinó per haver fet el contari del que predicaven", com eliminar el festival de barrakes, la supressió de TV Blanes, augmentar les zones blaves, entre d'altres. Amb tot, el grup es felicita per haver aprovat moltes de les 33 mocions que busquen materialitzar el seu programa electoral. Per concloure, el portaveu Jaume Salmerón, ahir, en roda de premsa, va qualificar la política del PSC de "centre-dreta" i va posar d'exemple no iniciar la tarificació social.

Les guarderies al punt de mira
En un altre àmbit el regidor Paco Martínez va destacar que el fet que hi hagi hagut una baixada del 25% de la matriculació a les llars d'infants a Blanes fruit de la pujada de la taxa provocarà que el setembre, tot i que hi hagi alguna inscripció més, s'hagin de tancar aules, grups i per tant, educadores perdran la feina. I va afegir que, si bé el PSC, amb el pacte amb CiU, va defensar que no tancarien cap centre, això no es materialitzarà ara però passarà d'aquí dos o cinc anys. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada